Wat is systemisch werk?

Bij systemisch werk gaan we ervan uit dat de oorsprong van een blokkade, patroon, wens of verlangen is ontstaan vanuit het systeem waarin we werken, leven of zijn opgegroeid. Een systeem kan bijvoorbeeld een familie, organisatie, team, vriendengroep of de maatschappij zijn.

Als je vanuit systemisch perspectief kijkt, richt je je niet enkel op het individu maar op het gehele systeem. Vanuit dit brede perspectief krijg je een goed beeld van jouw plek in het systeem, worden onderlinge verhoudingen helder en krijg je inzicht in je eigen patronen en de dynamieken die binnen dat systeem spelen.

Waarom systemisch werk?

Systemisch werk geeft je inzicht in diepgewortelde (onbewuste) gevoelens, blokkades, wensen en verlangens. Als je op je eigen plek in het systeem staat, kom je in je kracht en stroomt de energie op natuurlijke wijze jouw kant op. 

Opstellingen

Bij Coach to Connect maken we gebruik van familie- en/of organisatieopstellingen in combinatie met diverse andere coachtechnieken. Een opstelling kun je zien als een 'tableau vivant' waarin gewerkt wordt met representanten die verschillende dynamieken en rollen in jouw systeem vertegenwoordigen. Door te werken met een energetisch veld, ontvouwen zich verrassende en bruikbare inzichten, waardoor patronen ontrafeld worden en jij nieuw gedrag kunt aanleren en inzetten.